Voor alle inwoners van Buchten hele fijne feestdagen en een mooi en gezond 2022!

Ruim 1,5 jaar geleden werd OnsBuchten.nl gelanceerd. In al deze tijd is er van alles veranderd, maar helaas heeft Corona -en de maatregelen hieromtrent- nog steeds een behoorlijke invloed op ons dagelijks leven.

Soms voelt het dan wellicht ook alsof we niet vooruit kunnen, alsof het leven even “stil” staat.
We konden niet altijd op vakantie, een dagje onbezorgd weg of zelfs gewoon even naar de winkel.

Maar toch, je kunt altijd íets doen, iets groots of iets kleins, iets voor jezelf of voor een ander. Stilstand is niet nodig. Je leeft immers niet maar één keer. Je sterft maar één keer.

Je leeft élke dag!

Met die tegeltjeswijsheid wil ik dan ook graag vooruit kijken naar de komende feestdagen en het nieuwe jaar.

Maak jezelf blij. Maak een wandeling, neem je camera of telefoon mee en maak mooie foto’s. Creëer je eigen wellness momentje met een maskertje en een lekker warm bad. Zet een kop thee en lees een boek (genoeg keuze in de twee Minibiebs in de Dorpstraat en Munstersgoedstraat).

Of maak een ander blij. Je zult zien dat je daar zelf ook blij van wordt. Ga bijvoorbeeld een dag als vrijwilliger aan de slag (NL Doet! komt er weer aan), meld je als vaste vrijwilliger aan (bijvoorbeeld bij de Buurtpreventie) of breng een bezoekje aan de Ontmoetingsbus en help mensen uit de eenzaamheid.

Misschien ben je geïnspireerd geraakt, misschien niet. Hoe dan ook: de allerbeste wensen voor het komende jaar! En hele fijne kerstdagen!


O, mocht je nu nog een goede tip hebben (voor de evenementenkalender of nieuwsartikel), deel deze dan met de redactie. Is er een evenement, leuke actie, heb je iets bijzonders in het dorp meegemaakt, is er iemand 50 jaar getrouwd… het mag allemaal!


Coverafbeelding: Laura Adai/ Unsplash