In onze gemeente wordt jaarlijks zo’n 2000 ton afval gedumpt in de openbare ruimte. De gemeente heeft daarom een aantal maatregelen ingevoerd in de hoop dit aantal drastisch naar beneden te brengen.


Het kost de gemeente jaarlijks veel geld en mankracht om al dat gedumpte afval weer op te ruimen. Het is dus zaak om afval dumpingen te voorkomen. Al in 2017 is de gemeente begonnen met het inventariseren van het probleem en de mogelijke oplossingen.

Zo ondersteunt de gemeente inwoners die zelf zwerfafval willen opruimen met prikstokken, zakken en het gratis ophalen van dat afval. In Buchten is onlangs ook zo’n actie geweest waaraan maar liefst 15 Buchtenaren hebben deelgenomen.

De gemeente heeft ook verlichting geplaatst bij (ondergrondse) afvalcontainers waar vaak afval en grof vuil bij geplaatst wordt. Uit gesprekken met inwoners blijkt echter dat afval vaak op deze plekken geplaatst wordt omdat men niet beschikt over de middelen om het zelf op een goede manier weg te brengen. Daarom is het nu ook mogelijk voor inwoners van onze gemeente om gratis een aanhanger te lenen om afval en grof vuil naar het milieupark te brengen.
De gemeente hoopt dan ook dat hier veelvuldig gebruik van gemaakt wordt en het aantal dumpingen van afval zal verminderen.

Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om gratis een enkel- of dubbelasser aanhanger te lenen? Bel dan naar 14046 of maak direct online een reservering via onderstaande link:
Reserveer hier uw aanhangwagen.


Afbeeldingsbron: Gemeente Sittard-Geleen