Alle scholen door heel Nederland zijn gesloten, door het Corona-virus. Bijna alle kinderen moeten nu thuis werken zoals ik.

Het is niet echt fijn als je thuis moet werken omdat: je je niet zo goed kan concentreren, je hebt geen klasgenoten om mee samen te werken, je hebt geen juf om vragen aan te stellen en alles moet digitaal. Ik vind het zelf erg vervelend want ik ben niet zo technisch. Ik vind het echt niet handig want je kunt je niet goed concentreren. En je hebt heel veel afleiding. De stoelen zitten minder lekker, en noem maar op!

Het zal sowieso blijven tot: 6 april. En zoals het er nu uitziet zal ons land misschien ook op 23 maart op slot gaan. Dus geniet er nog van, nu het nog kan! Hou dan wel afstand met andere mensen op straat. Zelf adviseer ik kinderen als ze klaar zijn met hun schoolwerk nog naar buiten te gaan en niet meteen achter hun telefoon te gaan, want dit is je laatste kans! Want komende weken zit je al genoeg binnen!
Probeer te zorgen dat je uit de buurt blijft van de oudere mensen. Ook al zijn ze (vaak) best eigenwijs!

Voor nu veel succes! Ik hoop net als jullie dat ik mijn klasgenoten weer snel zie!

Afbeeldingsbron: Annie Spratt on Unsplash

Junior reporter Dinand
Dinand is 11 jaar, zit in groep 8 van de basisschool en woont samen met zijn broertje en ouders in Buchten. Hij zit op scouting, houdt van buiten spelen en met de Lego bouwen.