Gezien de maatregelen die de regering getroffen heeft om de verspreiding van het Corona virus te beperken zijn een groot aantal voorzieningen in ons dorp gesloten.
Onderstaand een overzicht met de huidige stand van zaken. Dit overzicht wordt doorlopend bijgewerkt.

Health en Sports
heeft een groot deel van de fysiotherapie behandelingen gecanceld en het reguliere sportaanbod is gesloten. Zij bieden nu individuele hulp aan hulpbehoevende en kwetsbare inwoners. Denk hierbij aan een stukje mantelzorg, vervoer naar een arts, boodschappen halen etc. Wenst u hier gebruik van maken, neem dan contact op via 046-4857575 of [email protected]

Sportcomplex het Anker is volledig gesloten. Alle sportactiviteiten van zowel het Anker zelf als de verschillende verenigingen zijn voorlopig opgeschort.  Zoals het er nu uit ziet zal het gesloten blijven tot 28 april, waarna de activiteiten door Het Anker zelf én de vele verenigingen hopelijk hervat kunnen worden.

Versspecialist Jos Puts is wel geopend volgens reguliere openingstijden, maar het horecagedeelte is momenteel gesloten.

Cafetaria ff Preuve is momenteel alleen van woensdag t/m zondag telefonisch bereikbaar (op telefoonnummer:  046 486 25 07) voor het doorgeven van een bezorgbestelling. Betaling verloopt via een betaalverzoek/tikkie of d.m.v. gepast contant betalen aan de deur. Ter plekke nuttigen óf afhalen is momenteel niet mogelijk.

Medisch Pedicure Genja is momenteel gesloten en de ambulante werkzaamheden zijn t/m 28 april stop gezet.  

Kapsalon Biej Malou is momenteel , tot in ieder geval 28 april, gesloten. Om klanten toch van dienst te kunnen zijn is er een “home-kit” om haar te verven te bestellen.

Esmie’s Hairstyling: ambulant kapster Esmie Post van Esmie’s Hairstyling legt haar kapperswerkzaamheden voorlopig neer tot nader informatie.

Kwiksjop neemt voorlopig géén pakketjes van DHL aan (zowel brengen als halen van pakketten is momenteel niet mogelijk) en hanteert een maximum van 2 klanten tegelijk in de winkel. Aangepaste openingstijden: maandag gesloten, dinsdag t/m zaterdag open van 10.00 tot 16.00 uur.

De Kleine Huiskamer als ook dagbesteding Lekker Eigewies zijn volgens de RIVM en overheidsmaatregelen gesloten.

Tandartspraktijk Buchten is momenteel, tot nader bericht, gesloten voor reguliere afspraken. Patiënten kunnen alleen nog terecht voor spoedgevallen, en ook dan alleen indien zij níet besmet zijn met Covid-19.

XPS computers en ICT dienstverlening is (vooralsnog) volgens reguliere openingstijden geopend en hebben maatregelen getroffen volgens de richtlijnen van het RIVM.

Swentibold Wonen is (vooralsnog) volgens reguliere openingstijden geopend en hebben maatregelen getroffen volgens de richtlijnen van het RIVM.

Heeft u aanvullingen op dit artikel, zijn er ondernemers die nu ook aangepaste openingstijden hanteren of tijdelijk gesloten zijn en die hier nog niet genoemd zijn? Geef uw reactie dan door via het contactformulier.

Afbeeldingsbron: Photo by CDC on Unsplash