Per direct legt RWM de inzameling van het oud papier stil. Deze maatregel is het gevolg van het ziekteverzuim onder de medewerkers. Het is nog onbekend tot wanneer dit zal duren. Medewerkers die nu wel werken worden ingezet om andere afvalstromen op te halen die minder goed thuis bewaard kunnen worden, denk hierbij aan GFT, restafval of PMD.
Het verzoek is om papier thuis op te sparen om zo de druk op de milieuparken niet verder te vergroten. Kleine hoeveelheden kunnen naar de papiercontainer op de markt gebracht worden, maar ook hier het verzoek niets naast de container te plaatsen!

Besluit u tóch naar het milieupark te rijden met uw afval, overweeg dan om ook papier/plastic/glas van (kwetsbare)buren mee te nemen. Dit verkleint het aantal individuele bezoekers en verlaagt daarmee de druk op het milieupark. Het aantal bezoeken is enorm gegroeid, waarschijnlijk omdat veel mensen nu thuis zijn en de tijd benutten met opruimen. Bezoeken worden dan ook gereguleerd, het kan dus zijn dat u voor de ingang moet wachten tot andere bezoekers het milieupark hebben verlaten.

Update: Het milieupark in Born is vanaf donderdag 26 maart gesloten! Wanneer het weer open gaat, is nog niet bekend.

Afbeeldingsbron: Mr Cup / Fabien Barral op Unsplash