Ook in 2024 zal RWM verantwoordelijk zijn voor de afvalinzameling aan huis in Buchten.
Een overzicht van de inzamelmomenten vindt u aan het eind van dit bericht. U kunt dit overzicht ook op papier aanvragen bij RWM. Er kunnen in de loop van het jaar echter aanpassingen komen aan dit overzicht. Voor een altijd actueel overzicht wordt de RWM-app aanbevolen.

Milieuparkje Buchter markt
Naast de huis aan huis inzamelingen kunt u papier, PMD, glas en kleding ook naar het mileuparkje op de markt brengen. Er wordt echter geregeld geconstateerd dat men afval op of naast de containers plaatst. Dit is niet de bedoeling, bemoeilijkt de leging en zorgt voor een onaantrekkelijk straatbeeld. Verzoek aan eenieder is om afval dat niet in de containers past mee terug naar huis te nemen of naar het Milieupark in Born te brengen.

Scheiden loont
Afval op een goede manier scheiden zorgt ervoor dat de kosten dalen én is goed voor het milieu. Daarom hier enkele voorbeelden:
Etensresten, botjes, visgraten, theezakjes en koffiepads mogen bij het GFT. Koffiecups, (bio)plastic, hondenpoep, kattenbakkorrels en sigarettenpeuken juist niet.
In de PMD zak mogen alle lege plastic verpakkingen en folies, lege blikken van bijvoorbeeld soep of kattenvoer, metalen doppen en deksels en lege drankenkartons.
Batterijen lever je apart in, net als lampen en andere kleine elektrische of elektronische apparaten. Er zijn gratis inleverpunten bij de milieuparken en bij diverse winkels.
Veel dingen mag je gratis inleveren bij de milieuparken. Onder andere oude apparaten, piepschuim, oud papier, textiel, glas en klein chemisch afval doe je gratis weg.
Op de website van RWM staat een handig overzicht om te zien welke afvalsoort op welke manier weggegooid kan worden.