De gemeente lanceert actieplan: “Samen naar 100% veilig”. Op diverse vlakken wordt er extra ingezet op veiligheid, oa. in de wijken, op evenementen en online.
De gemeente zegt het volgende:

“Samen naar 100% veilig”
Dit is ons motto voor de komende jaren. Een motto waarvan ook wij weten dat we dat niet helemaal kunnen waarmaken. 100% veilig kan niet. Helaas overigens. Maar het spreekt wel aan èn sluit aan bij de missie van onze gemeenteraad. Een motto dat ervoor zorgt dat dat we iedereen over veiligheid kunnen laten nadenken. Dat mensen stimuleert om een positieve bijdrage te leveren, bijvoorbeeld door overlast of criminaliteit te melden of deel te nemen aan een buurtpreventieteam. Een motto waarmee we tonen dat we als gemeente de lat hoog leggen. En waarmee we ook benadrukken dat we het als gemeente niet alleen kunnen. We hebben iedereen nodig. Laten we er samen voor gaan! Samen naar 100% veilig!

Wilt u meer lezen? Bekijk dan de website met alle informatie en mogelijkheden om contact op te nemen met de verschillende disciplines.

In Buchten is ook een buurtpreventie team actief. Het team bestaat momenteel uit acht actieve leden die meerdere malen per week te voet of op de fiets een ronde door het dorp maken. Twijfelt u of buurtpreventie ook iets voor u is? Neem dan contact op via het mailadres van de gemeente, of direct, via het contactformulier op OnsBuchten.