Het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. Daarom wordt de komende jaren het aantal openbare laadpalen uitgebreid. Dat doet de gemeente samen met energieleverancier Vattenfall. Zo groeit het aantal laadpalen mee met het aantal elektrische auto’s.

Het streven is om eind 2024 zo’n 100 nieuwe laadpalen -verspreid over de hele gemeente- te hebben. Elke laadpaal heeft twee laadpunten, dus de nieuwe laadpalen leveren samen 200 nieuwe laadpunten op. Vanaf 2025 komen daar nog eens zo’n 75 tot 100 laadpalen bij.

De laadpalen kunnen door iedereen worden gebruikt. De stroom van de laadpalen komt volledig van Nederlandse windmolens van Vattenfall.

Gefaseerde aanleg
De nieuwe laadpalen worden verspreid over de gemeente aangelegd. Dit gebeurt in fasen, verspreid over een paar jaar. Voor 74 laadpalen is nu een plek bepaald. Binnenkort wordt besloten of de laadpalen op deze plekken worden geplaatst. Dat gebeurt nadat het verkeersbesluit definitief is vastgesteld. Dit ligt nog tot en met 31 maart ter inzage.

Op onderstaande kaart zijn de locaties in Buchten te zien.
De groene palen zijn of worden binnenkort geplaatst. Over de oranje palen wordt binnenkort een verkeersbesluit genomen. De rode palen worden bij nader inzien niet geplaatst. En over de blauwe palen wordt in de toekomst een besluit genomen.

Benieuwd naar de locaties voor de laadpalen elders in de gemeente? Deze zijn te bekijken via deze link.