Op donderdagavond 9 juni kwam er om 16:13uur bij de meldkamer een melding binnen van een aanrijding met letsel op het Sint Catharinahof in Buchten.

Amper 10 minuten later werd er ook een melding gedaan van een vermoedelijke schietpartij op dezelfde locatie.

Om 16:30uur werd de forensische recherche opgeroepen voor verder onderzoek. Dit in verband met het aantreffen van een overleden persoon.

Om 18:30uur is het onderzoek ter plaatse nog in volle gang. Het is nog niet duidelijk of de aangetroffen persoon overleden is door het schietincident. Het gebied is nog afgesloten met lint en schermen.

De politie is gestart met een buurtonderzoek en roept getuigen en mensen die mogelijk meer informatie hebben op zich te melden. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000 (gratis).

Het is inmiddels duidelijk dat het slachtoffer een 43-jarige man is, die woonachtig was in een van de appartementen op de derde verdieping. Ook is vast komen te staan dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen.

*Update*

Het blijkt te gaan om de 43-jarige Serviër Enver Miki Kolasinac. Hij was een bekende volkszanger in zijn geboorteland en laat vier kinderen en een baby op komst na.

Belangrijke getuige
“Donderdag in de namiddag zou een man aanwezig zijn geweest op de parkeervakken bij de kruising van Kerkvonderen en Sint Catharinahof. Deze man zou mogelijk een belangrijke getuige kunnen zijn van het schietincident, danwel wat er daaraan vooraf ging. Daarmee zou deze persoon, mogelijk onbewust, een hele belangrijke getuige kunnen zijn. Om de identiteit van deze persoon te achterhalen, is er een compositietekening gemaakt. Deze tekening wordt gedeeld met het publiek.

De man lijkt tussen de 50 en 60 jaar oud te zijn. Zou ongeveer 1.80 meter groot zijn en een robuust postuur hebben. Hij had bruine ogen, opvallende wenkbrauwen en zwart haar, een brede neus en veel rimpels. De man droeg een donkere flat cap en een blauwe jeans met zwarte strepen op de voorkant. Daarbij droeg hij een brede zwarte riem en een donker zomerjasje met een opvallende kraag en zwarte schoenen. Op dit moment is nog niet bekend hoe de man zich zou vervoeren. Bent of kent u de man? Neem dan contact met de politie via 0800-6070 of meld informatie anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).” – Bron: Politie.nl


Copyright coverafbeelding: Ons Buchten ©
Bronvermelding: foto slachtoffer: videoclip youtube
compositietekening: politie.nl