Sinds twee jaar is er een BuurtPreventieTeam in Buchten. Zij zijn de “oren en ogen van de buurt” en werken nauw samen met de gemeente, politie en handhaving.

Ze signaleren zaken zoals defecte straatverlichting, gevaarlijke situaties door bijvoorbeeld verzakte stoepen en melden dit bij de gemeente. Ook gaan ze in gesprek met jongeren om eventuele overlast te verminderen of voorkomen.

Ook met (eenzame) ouderen of mensen die tegen bepaalde zaken aanlopen wordt in gesprek gegaan. Het buurtpreventieteam kan dan bijvoorbeeld verwijzen naar de ontmoetingsbus of buurtbemiddeling.

Naast deze direct merkbare handelingen is ook gebleken dat in wijken waar een buurtpreventie team actief is bewoners zich veiliger voelen. Dit wordt ondersteund door cijfers die laten zien dat er in deze wijken ook daadwerkelijk minder inbraken en diefstallen plaatsvinden.

Het team
Op dit moment bestaat het team uit 8 dames en 1 heer, variërend van 29 tot 65 jaar. Ieder lid loopt minimaal 2 keer per maand. Met wie, op welke dag/ tijd en hoe lang wordt in overleg bepaald. Zo wordt er gestreefd dat er elke week meerdere rondes gelopen of gefietst worden.
Lijkt het je leuk om je bij het team aan te sluiten en ben je bereid om minimaal 2x per maand een ronde te lopen? Of wil je graag een keer mee lopen om te zien of het iets voor je is? Stuur dan een mail naar de redactie met je naam, adres en telefoonnummer en vermeld dat het om de buurtpreventie gaat. Er zal dan z.s.m. contact met je worden opgenomen.

Coverafbeeldingsrechten: Ons Buchten.