Door corona gaat van alles niet door. Daar wordt niemand vrolijk van. Zeker jij niet, als jongere of jongvolwassene. Tijd voor actie. Met en voor wie wil jij iets leuks organiseren om de boel weer eens op te schudden? Dien je aanvraag in en maak kans op 1.000 euro om jouw idee te realiseren!

Misschien is jouw idee duizend euro waard!
De coronatijd heeft invloed op ons allemaal. We snappen dat dat niet fijn is. Misschien zit je door de hele situatie zelfs wel minder lekker in je vel. 

Wij willen daarom samen met jou kijken naar wat wél kan. En we helpen je ook nog eens financieel op weg om er iets leuks van te maken. We stellen veertig keer duizend euro (subsidie) beschikbaar om op een veilige en verantwoorde manier een activiteit of ontmoeting te organiseren op het gebied van sport, cultuur en vrije tijd. Dóór, vóór en met leeftijdsgenoten (12 t/m 27 jaar), waarbij iedereen meetelt en kan deelnemen. Een voorwaarde is ook dat deze coronaproof-activiteit in Sittard-Geleen plaatsvindt. 

Door, voor en met jongeren
Een online gametoernooi, samen sporten in het park, een toffe workshop. Wat heb jij het voorbije jaar nou écht gemist? Met of voor wie zou je iets leuks willen organiseren om de boel op te schudden en de stemming er weer eens lekker in te brengen? Laat je creativiteit de vrije loop. Hoe eerder je het subsidieformulier invult en je plan indient, hoe groter de kans dat je jouw of jullie idee met en voor andere jongeren kan realiseren!

Jury
Ideeën worden in volgorde van binnenkomst gebundeld en voorgelegd aan een jury, bestaande uit medewerkers van de gemeente en jongeren van JÒNGK en Breakfast Club. Dat doen we binnen vier weken na ontvangst van de volledig ingevulde aanvraag (inclusief bijlagen). Dien je formulier dus niet later dan vier weken vóór de geplande activiteit in, zodat je ook zeker weet dat een eventuele bijdrage op tijd in je bezit is.

Meer informatie en voorwaarden lees je in de subsidieregeling en het aanvraagformulier. Deze zijn hier te vinden.

Bron afbeelding en tekst: Gemeente Sittard-Geleen