Sinds deze week is Buchten weer een initiatief rijker. In het kader van “goed voor de wereld, goed voor je portemonnee” kan men zich aanmelden voor het kledingtassen doorgeef initiatief.

Het idee is om te reageren op het bericht van degene die de tas op dat moment heeft. Momenteel wordt er alleen onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen, maar als het aanbod groter wordt kan dat verder worden uitgesplitst.
Vervolgens maak je met de betreffende persoon een ophaalafspraak. Thuis kies en pas je de kledingstukken die je mooi vindt.

Je vult de tas(sen) vervolgens aan met enkele items uit je eigen garderobe die je niet meer draagt. Hierna plaats je een bericht in de groep waarin je aan geeft dat je de tassen weer beschikbaar hebt en voor wie ze geschikt zijn.

Iemand die op zoek is naar andere kleding kan op je bericht reageren en een afhaalafspraak met je maken. Vervolgens begint het proces weer opnieuw.

Spelregels
Er zijn wel enkele voorwaarden gesteld aan deelname. Zo is het alleen voor inwoners van de voormalige gemeente Born om op deze manier het halen/brengen toegankelijk te houden. Ook moet de kleding, vanzelfsprekend, netjes en gewassen zijn.

Deelnemen
Mee doen kan door op Facebook lid te worden van de groep “Kleding doorgeeftassen Born eo“.