Truus Knops en Herman Cox ontvingen vandaag een koninklijke onderscheiding als erkenning voor al hun jarenlange vrijwilligerswerk.

Burgemeester Verheijen plaatste onderstaande berichten:

Het is heel bijzonder dat ik op deze Koningsdag Herman Cox namens Zijne Majesteit Koning Willem Alexander heb mogen onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau: een uitreiking bij Bijzondere Gelegenheid. Al meer dan 64 jaar zet hij zich in voor schutterij Sint Joseph in Buchten. Daarnaast is hij als vrijwilliger langjarig verbonden aan Buurtvereniging ‘t Centrum in Buchten, de Buchter Revue en de postduivenvereniging De Valk uit Susteren.

En ook Truus Knops viel vandaag de eer te beurt om een koninklijke onderscheiding te mogen ontvangen.
Truus is zowel voorzitter als secretaris van de Vrouwen Vereniging Buchten. In deze hoedanigheid organiseert zij mede activiteiten voor ouderen en alleenstaanden. Tevens is mevrouw Knops coördinator bij de Humanistische Uitvaartbegeleiding Limburg. Als vrijwilliger brengt mevrouw Knops vele bezoekjes aan ouderen in Zorgcentrum Aldenhof in Born. Daarnaast is mevrouw Knops jarenlang bestuurslid geweest bij fanfare St. Jozef in Buchten.
De woorden “Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem Alexander behaagd om u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau” zijn dan ook meer zeer terecht! Van harte Truus!

Ook namens Ons Buchten: Van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!