Vanaf dit voorjaar zal Buchten twee openbare laadplaatsen voor elektrische auto’s rijker zijn.

Verschillende inwoners van de Keerweg hebben een verzoek bij de gemeente neergelegd voor de realisatie van zo’n openbare laadplaats.
Dit kan onder bepaalde voorwaarden als men zelf niet in de positie is om een laadplaats op eigen terrein aan te leggen.

De gemeente vindt het belangrijk om de mensen die kiezen voor de aanschaf van een elektrische auto en zo bij te dragen aan een milieuvriendelijkere wereld zo goed mogelijk te faciliteren.

Laadpalen worden zo dicht mogelijk in de buurt van de aanvrager(s) geplaatst , op maximaal 300 meter afstand, mits er binnen deze straal niet al laadplaatsen zijn. Omdat de aanvragers in dit geval woonachtig zijn op de Keerweg worden de laadplaatsen hier gerealiseerd.

Omdat het de bedoeling is dat alleen elektrische auto’s die aan het laden zijn gebruik maken van deze plaatsen zullen deze duidelijk worden gemarkeerd. Er zullen daarom twee vakken gemaakt worden d.m.v. belijning.
Ook zullen het bord ‘Parkeergelegenheid’ (bord E4) met de onderborden ‘opladen elektrische voertuigen’ en ‘pijlen (schuin links/rechts wijzend)’ (bord OB504) geplaatst worden.

Hoewel deze plaatsen aangevraagd zijn door bewoners van de Keerweg, betreffen het openbare laadplaatsen. Ook andere mensen mogen hier dus hun elektrische auto opladen.

Coverfoto: Ernest Ojeh/ Unsplash
Situatiefoto’s uit het gemeentebericht: Definitief Verkeersbesluit inrichten twee parkeervakken voor het laden van elektrische auto’s Keerweg Buchten