Door corona konden de Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds dit voorjaar niet met de collectebus langs de deuren.
Terwijl giften die de duizenden vrijwillige collectanten elk jaar ophalen juist van onschatbare waarde zijn voor het werk van gezondheidsfondsen. Daarom bundelen ze eenmalig hun krachten. Er wordt samen mét elkaar en vóór elkaar gecollecteerd.

In de week van 12 tot en met 17 oktober gaan vrijwilligers in Buchten langs de deuren.

Verdeling
Donaties worden volgens een verdeelsleutel onder de drie deelnemende fondsen verdeeld. Deze verdeelsleutel is gebaseerd op de collecteopbrengst van 2019 (Hartstichting: 2,8 miljoen euro; ReumaNederland: 2,8 miljoen euro en Longfonds 1,86 miljoen euro) .

Digitaal doneren
Naast contant geld in de collectebus te doen is het ook mogelijk om via een digitale overboeking geld te doneren via onderstaande link:
https://www.inhaalcollecte.nl/doneren