Elk jaar wordt er een landelijke opschoonactie gehouden. Dit jaar zou dat voor gemeente Sittard-Geleen op 21 maart zijn, maar ivm de maatregelen rondom Covid-19 is deze verschoven naar zaterdag 27 juni.

De afgelopen jaren werd dit opgepakt door het Dorpsplatform dat samen met de kinderen van basisschool Het Avontuur in groepjes op pad gingen. Dit jaar zal de actie met school helaas geen doorgang vinden, daarom worden alle inwoners -groot en klein, jong en oud- opgeroepen mee te doen en een stukje Buchten zwerfafvalvrij te maken.

Om goed aan de slag te kunnen ontvangen deelnemers een hesje, handschoenen, prikstok en afvalzak. Deze kunnen worden opgehaald op een nog te bepalen centrale plaats. Na het opruimen worden de prikstokken en het afval weer ingeleverd waarna de gemeente zorg draagt voor het afvoeren ervan.

Hapje en drankje
Het zou natuurlijk erg leuk zijn als we deze dag gezellig kunnen inkleden. Een hapje en drankje voor de opruimers en iedereen die een praatje komt maken is een mooi begin. Dus kunt u om wat voor reden niet mee helpen met opruimen maar draagt u deze actie wel een warm hart toe? Bak of koop iets lekkers, zet wat koffie, of draag op een andere manier bij.

Aanmelden
Om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat er genoeg materialen voor iedereen zijn is aanmelden noodzakelijk. Dit kunt u doen door een bericht te sturen naar [email protected] of door een bericht in te sturen via de redactiepagina.

Ten slotte:
Zoals aangegeven kan iedereen mee doen! Groot en klein, jong en oud. Hoe groot het gebied is dat je schoon maakt bepaal je zelf, evenals de tijd die je eraan kunt besteden. Ga je op pad met mensen die niet tot je huishouden behoren let dan op de 1,5 meter afstand.
Waarschijnlijk kunnen materialen tussen 10 en 16 uur worden opgehaald en ingeleverd. Bij veel animo worden deze tijden uitgebreid.