Een nieuwe rage biedt gezinnen met kinderen een mooie afleiding door tijdens het wandelen op zoek te gaan naar knuffelberen.

In deze toch wel vreemde periode is het voor veel mensen behoorlijk wennen aan het vele thuis zijn, vanuit thuis werken en kinderen thuis onderwijzen. Activiteiten zijn afgelast en mogelijkheden voor uitstapjes erg beperkt.
Het RIVM adviseert iedereen om zo veel mogelijk thuis te blijven en buiten minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Voor gezinnen ligt dit anders: ouders mogen met hun kinderen wel buiten fietsen mits zij afstand bewaren tot anderen.

Om deze wandelingen (of fietstochtjes) extra leuk te maken wordt men opgeroepen om een knuffelbeer achter het raam te plaatsen. Ook Buchten doet hieraan mee zodat kinderen een speurtocht kunnen lopen in hun eigen omgeving op zoek naar zo veel mogelijk beren.

Mee doen is makkelijk. Zet een knuffelbeer, groot of klein, voor het raam. Opvallend, of misschien wel een beetje verstopt?

U doet toch ook mee?

In deze straten kunnen er al beren gespot worden:
Wieƫnbroek, Schout Boutenstraat, Munstersgoedstraat, Dorpstraat, Keerweg, Kampstraat, Kerkvonderen, Keerweg, Oude Baan, Pastoor Reijnenstraat