Over enige tijd begint weer de zomervakantie. Voor velen een tijd van rust en ontspanning.

Daar hoort ook bij dat we, na de lange coronaperiode, ook weer op reis kunnen gaan. Natuurlijk zijn we bewust bezig en maken niet onnodig verre reizen als we ook dichtbij kunnen genieten van mooie landschappen en culturele bezienswaardigheden.

Maar of we nu ver weg of dichtbij op reis gaan, we gebruiken meestal een vervoermiddel, dat ons veilig op de plaats van bestemming moet brengen. Daarom zij we in onze parochiefederatie Born voor de pandemie begonnen met voertuigenzegeningen. We willen wat dit betreft graag weer de draad oppakken en u, met het oog op de komende vakantie, aanbieden om uw voertuig te laten zegenen.

Dit doen we natuurlijk op voorspraak van de Heilige Christoffel, de patroon van alle reizenden. Na de weekendmissen wordt u daarom uitgenodigd met uw voertuig naar de kerk te komen. Ieder voertuig, of dat nu een auto is of een motor, een (brom)fiets of een step, maar ook rollators en scoot-mobielen, zal apart door de pastoor gezegend worden.

Hij doet dit met de woorden: “Almachtige God, zegen op voorspraak van de heilige Christoffel dit voertuig. Dat allen die ervan gebruik maken hun reis veilig volbrengen en door hun voorzichtigheid instaan voor de veiligheid van anderen. Amen.”

De voertuigzegening vindt in Buchten plaats na de mis van vandaag -16 juli- om 18:00 uur.