Van 6 t/m 13 maart vindt er groot onderhoud aan enkele wegen in Buchten plaats. Dit is onderdeel van het project “groot onderhoud wegen” in onze gemeente.

De gemeente zegt er het volgende over:

We zijn altijd aan het werk aan onze wegen. Groot onderhoud wegen heet dit programma. Want veel wegen in onze stad zijn gemaakt in de periode 1950 – 1970. Doordat ze al zo lang gebruikt worden, zijn veel wegen versleten. Maar een goede staat is belangrijk voor een veilig en prettig gebruik van de wegen. Daarom moet een weg of een gedeelte van een weg soms vernieuwd worden. Sinds 2020 werken we aan meer wegen tegelijk dan in eerdere jaren. Inmiddels zijn al 170 wegen opgeknapt. De komende 2 jaren staan nog veel meer wegen voor groot en klein onderhoud op de planning.

Soms verhogen we ook kruispunten of t-splitsingen of leggen we drempels aan op de weg. Dat doen we om de snelheid in het verkeer te verlagen. Daarmee wordt het verkeer veiliger. Om al dat werk een beetje te spreiden, voeren we het onderhoud elk jaar uit in een strakke planning. We proberen daarbij zo goed mogelijk rekening te houden met andere projecten in onze gemeente. 

Buchten
Van 6 t/m 17 maart zijn de Ankersweg en de Buchterweg in ons dorp aan de beurt.
Ankersweg: er worden twee drempels aangelegd om de snelheid van het verkeer te verlagen.
De vakken waarin gewerkt wordt zijn afgesloten voor het verkeer.

Buchterweg: de drempel in de weg wordt opnieuw gemaakt. Er worden 2 passeerstroken aangelegd: stroken het verkeer kan passeren.
De vakken waarin gewerkt wordt zijn afgesloten voor het verkeer.Coverafbeelding Markus Spiske on Unsplash