Vandaag, maandag 12 spetember, is de aftrap van de Clean Up March. Deze hele week -van 12 t/m 18 september 2022- is voor de tweede keer een “Clean Up March” in Sittard-Geleen.

Het verschil met vorig jaar is dat iedereen die week in zijn eigen woonwijk zwerfafval raapt. Eigenlijk is het nu dus wederom zo als twee, drie en vier jaar geleden waarin er een “Buchten Schoon” actie georganiseerd werd, alleen kan iedereen nu zelf een tijdstip gedurende de week kiezen.

Alle zakken zwerfafval worden opgehaald door de gemeente waarmee we samen met Stadslab de “Turtle of Trash” gaan vullen. Dit collectieve kunstobject blijft zo’n twee weken staan in het centrum van Geleen om daarmee extra bewustwording te creëren rondom zwerfvuilproblematiek. 

Leerlingen uit Sittard en Geleen gaan onder schooltijd samen met Vaste Prik Sittard-Geleen aan de slag met het prikken van zwerfafval rondom hun eigen school. Ook krijgen ze een presentatie over het belang afval rapen.  Het Avontuur in Buchten doet hier dit jaar niet aan mee.

MEEDOEN?
Stuur een email naar [email protected]. Er wordt dan gezorgd voor speciale rode zakken en een prikstok. Zo kun je goed op weg.
Mailen naar [email protected] kan ook; vermeld dan meteen op welke dag/dagdeel je wilt gaan.