Vanaf komend jaar zal RWM geen afvalwijzer meer huis-aan-huis verspreiden.

RWM bespaart hiermee ruim 71.000 geprinte exemplaren. “En dat zijn héél veel grondstoffen en C02-uitstoot die bespaard worden. De meeste inwoners gebruiken inmiddels onze RWM-app om hun afvalkalender te bekijken.” aldus de afvalverwerkingsdienst.


Wilt u thuis wel graag een geprint exemplaar ophangen? Print deze dan zelf door op de website postcode en huisnummer in te vullen. Let wel op: de eerste afvalwijzer die u te zien krijgt is van 2021. Daaronder staat het exemplaar van 2022.

Beschikt u niet over een printmogelijkheid en wilt u toch graag een exemplaar hebben? Vraag deze dan aan via de button “Afvalwijzer aanvragen” of bel met de klantenservice 046 – 2100 120. U ontvangt de afvalwijzer dan binnen 2 weken in de brievenbus.

En verder…
Wist u dat u in de winter uw afval voor 07:00 uur aan de straat moet staan en in de zomer al voor 06:00 uur? Kliko’s kunnen eventueel de avond van te voren klaargezet worden, PMD (i.v.m. wegwaaien) en papier (ivm nat regenen) liever niet.

Dat de gele stip al sinds begin 2021 niet meer leidend als verzamelplaats is? Er wordt nu namelijk veelal gewerkt met zogenaamde zijladers: vuilnisauto’s met een laad-arm. Het is dus vooral belangrijk dat uw container aan de juiste kant van de straat staat.
De stippen zullen in verloop van tijd vervagen en worden niet meer bijgewerkt.