In de openbare speeltuin op de hoek van Dorpstraat / Kampstraat is in de nacht van 28 op 29 augustus brand gesticht.

Zoals te zien is op onderstaande afbeelding is het speeltoestel met de glijbaan deels weggesmolten en onbruikbaar geworden.
Het is nog onbekend wie de daders zijn en of dit voort komt uit een uit de hand gelopen grap of dat er opzet in het spel is.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht zich te melden en hun informatie te delen. Wellicht kan de schade dan verhaald worden op de daders.

Vervanging toestel
Het speeltoestel is één dag later door de gemeente verwijderd om verdere ongelukken te voorkomen. Inmiddels heeft de gemeente laten weten dat het eveneens gesmolten kunstgras vervangen zal worden. Ook zal er een nieuw speeltoestel worden geplaatst. Het is echter nog niet bekend wanneer dit zal zijn.

Beperkte toegang
Veel buurtbewoners maken zich zorgen over de toenemende mate van overlast in de speeltuin. Het Buurt Preventie Team wijst erop dat er reeds maanden geleden een bord geplaatst is bij de ingang met beperkende maatregelen. Zo mogen fietsen niet meer de speeltuin in, dit omdat de banden het kunstgras beschadigen. Ook is het alleen toegestaan er te verblijven tussen zonsopkomst en zonsondergang en is de toegang uitsluitend voor kinderen t/m 12 jaar.
In de praktijk worden jongeren er gedoogd mits zij geen overlast veroorzaken en hun afval opruimen. Ook het vele zwerfafval is namelijk een doorn in het oog voor veel inwoners en bezoekers van de speeltuin.

Zowel het Buurt Preventie Team als ook politie en handhaving controleren geregeld op naleving van deze regels.