Kinderen uit Buchten kunnen dit jaar geen Palmpaaskruis maken in de kerk in Buchten of Born. Kinderen uit de hele parochie zijn op 24 maart welkom in Obbicht.

Onderstaand bericht werd door de Parochiefederatie gedeeld:

Hallo jongens en meisjes van alle groepen van het basisonderwijs, ouders en verzorgers,
Willen jullie dit jaar ook een palmpaaskruis maken op woensdag 24 maart 2021 in de kerk van Obbicht vanaf 14.00 uur (tot ongeveer 16.00 uur)?

Aanmelden kan tot vrijdag 19 maart (liefst eerder) via e mail adres: [email protected] of via tel.nr. : 06 13064608 (beide van Rini van de Geer-Joosten).
Het Palmpasenkruis heeft bepaalde vaste attributen, die elk een eigen betekenis hebben. Uitleg volgt op woensdag 24 maart…Het wordt Pasen! Jezus staat op, Zijn verhaal gaat verder, net zoals in de natuur ieder jaar in de lente alles opnieuw gaat groeien.

De bedoeling is dat het palmpaaskruis aan een ander wordt gegeven, te weten: aan iemand die oud is, of ziek is, of die eenzaam is, of die verdrietig is ….
Denk eraan om een naald met een groot oog, plakband en een schaar (voorzien van naam!) mee te nemen.
Wilt u, (groot-)ouder/verzorger, komen helpen? Graag! Laat het s.v.p. even weten in verband met de indeling van de groepen.

Zondag 28 maart is in de kerk van Grevenbicht om 11.00 uur de Palmpasenviering waarbij ook onze eigengemaakte palmpaaskruisen en de palmtakjes gezegend worden. Wil je tijdens de Palmpasenviering iets lezen of iets doen? Laat dit ook even weten vóór of op 19 maart!

Indien het door de coronapandemie niet mogelijk is om gezamenlijk de palmpaaskruisen te maken en ook niet tijdens de H. Mis op 28 maart te laten zegenen dan brengen we op zaterdag 20 maart de kruisen en het benodigde materiaal aan huis bij hen die zich hebben aangemeld en worden de eigengemaakte palmpaaskruisen op woensdag 24 maart tussen 14.00 uur en 15.00 uur bij de kerk gezegend.