Al enige tijd worden er in Nederland op steeds meer plekken vrolijk versierde stenen gevonden. Inmiddels is deze rage ook in Buchten gespot.

Familie Smit tipte Ons Buchten nadat ze een aantal van deze stenen hadden gevonden.

De stenen, ook wel Happy Stones of stenen van Kei Tof genoemd, zijn vrolijk beschilderd met een afbeelding of tekst. Ze worden na het beschilderen verspreid en hebben tot doel een lach op iemands gezicht te toveren.

Op Facebook kwamen deze stenen beschilderd door familie Streukens voorbij. Deze zijn inmiddels verstopt op diverse plaatsen in Buchten.

Soms staart er op de achterkant nog een verwijzing naar een facebookgroep of website. De maker zou het dan leuk vinden als je de vondst meldt.

Zelf mee doen
Iedereen kan mee doen. Door te gaan wandelen en zelf op zoek te gaan naar één of meer van deze stenen. Of door een mooie steen te zoeken en deze daarna zelf thuis te beschilderen met acrylverf of -stiften. Om te voorkomen dat je kunstwerk er snel af gaat kun je ze na het schilderen goed laten drogen en vernissen. Gebruik liefst geen glitters of plastic wiebeloogjes om de stenen te versieren. Deze kunnen makkelijk los raken en in de natuur terecht komen.